Evenimente viitoare

0Shares

Copilul tău crește armonios!

Păşind în minunata aventură de a fi părinte descoperim treptat cei mai buni învăţători: copiii ce cresc alături de noi şi copilul din interiorul nostru.

Seminariile “Copilul tău creşte armonios!” pornesc de la ideea de cunoaştere a universului copilului, de stabilire a unui contact viu şi autentic cu el. Fiecare etapă de vârstă este pentru noi o oportunitate de creştere, vine cu satisfacţii şi provocări, deopotrivă.

Un părinte informat are o relaţie mai bună cu copilul său, îl îndrumă şi îi permite să crească şi să se dezvolte liber. Iată câteva dintre perspectivele oferite de fiecare seminar:

Bebeluşul cunoaşte lumea: 0-3 ani

Şi îşi poate însoţi părintele la seminar!

Experienţele timpurii ale copilului sunt baza formării încrederii în persoanele care îl îngrijesc şi în lumea înconjurătoare. Dacă nevoile îi sunt satisfăcute copilul va avea un confort fizic şi psihic şi va privi viaţa cu încredere şi optimism.

Ulterior, datorită dezvoltării motorii şi verbale, copilul învaţă să se manifeste liber iar părinţii îl îndrumă să obţină autonomia de care are nevoie şi încrederea în capacităţile proprii de a reuşi ceea ce-şi propune.

 Primele experienţe în colectivitate: 3-6 ani

Spaţiul pe care îl explorează acum este mult mai mare iar copilul avansează enorm în privinţa capacităţii de a gândi, a vorbi şi a-şi aminti. Începe să îşi asume mici responsabilităţi, îşi dezvoltă spiritul de iniţiativă, învaţă să se pună în valoare şi să se afirme. Dezvoltarea afectivă şi sentimentul de sine îşi au rădăcinile în experienţele din aceşti ani.

Cum ne alăturăm copiilor în jocul lor

Jocul este ocupaţia principală în copilărie şi are o contribuţie în toate sectoarele unei dezvoltări armonioase. Le permite copiilor să interacţioneze cu lumea din jur, să-şi folosească imaginaţia, să descopere modalităţi de a rezolva probleme, să se pregătească pentru rolurile din viaţa adultă, să ia decizii şi să îşi formeze noi abilităţi.

Cum experimentăm noi adulţii jocul liber, cum îl înţelegem, cât avem tendinţa de a interveni pentru a-l direcţiona?

Adaptarea la rolul de elev: 6-12 ani

Familia îşi păstrează o influenţă vitală deşi influenţele profesorilor şi colegilor sunt din ce în ce mai semnificative. Copilul îşi creează o concepţie mai realistă despre sine, devine mai autonom şi capabil de mai mult autocontrol. Succesul şcolar, etichetarea pozitivă a părinţilor şi profesorilor vor aduce sentimentul de încredere în capacităţile proprii şi o imagine de sine pozitivă.

Stiluri diferite de învăţare, adaptarea la orele de clasă în funcţie de personalitate, influenţele socio-culturale, aportul tehnologiei – iată o parte dintre subiectele de interes pentru această etapă.

Îmbunătăţirea relaţiei între fraţi

Cea mai durabilă relaţie pe care o poate experimenta o persoană este un teritoriu emoţional cu suişuri şi coborâşuri.

Cum cultivăm o relaţie sănătoasă? Cum oferim atenţia cuvenită experienţelor fiecărui copil, cum stabilim limite, ce anume diminuează nevoia de competiţie şi conflicte?

 

Facilitator:

Georgiana Trandafir – Consilier dezvoltare personală, Psihoterapeut în formare.

Mama a doi copii alături de care cresc, care continuă să mă îndrume şi care încurajează exprimarea liberă a copilului din interior.

Investiţie: 50 ron/seminar

Înscrieri: 0726166136, georgiana.trandafir@ymail.com

0Shares